Nový rok v Sydney

Po přištání v bouřce plné turbulencí nás druhý den přivítalo vedro a 30 stupňů. Auto jsme nechali u hotelu, protože 26.12. je boxing day = všude jsou povánoční slevy a lidi doslova šílí, takové davy jsem ještě nikde neviděla. Pořídili jsme krosny na druhou polovinu tripu, aby jsme se zbavili našich těžkých tašek a jednu dvacetikilovou s teplým a nepotřebným oblečením poslali lodí domů. Prý dorazí za 90 dní, stejně jako my :)

Sydney je moc pěkná, slunce a moře tomu ještě víc dodává. Samozřejmě jsme hned zamířili k Opera house, Harbour bridge a v centru jsme narazili i na místo, kde před Vánocema íránec zajal rukojmí a dva z nich zemřeli. Pláže jsou narvané k prasknutí, od Vánoc až do konce ledna je top sezona. Silvestr tomu taky přidává, miliony lidí se chystají na největší ohnostroj na světě. Na Bondi beach jsme našli malé místečko akorát tak na dva ručníky a dvě hodiny pozorovali místní atmosféru a namachrované australany, kteří vystavují svoje svaly. Naše svaly se už dávno proměnily na tuky, takže se nepřidáváme:) 

Jeden den jsme si udělali výlet do národního parku Blue mountains kousek za městem. Dali jsme si několikahodinové výšlapy po skalách a kochali se výhledem. Nejvíc mě pobavila vyhlídka na skály Three sisters - davy lidí k tomu míří, mačkají se kvůli jedné fotce a přitom to neni o nic míň hezčí než naše pískovcové skály u Děčína. Asi by jsme měli víc propagovat naše krásy:) Z čeho jsem tady nejvíc unešená jsou papoušci kakadu - jsou všude jako holubi, lítají přes silnice, lezou lidem po balkonech. S jedním jsem seděla na ulici a házela mu housku 2m ode mě. Jestli mě někdo z australanů viděl, tak si asi klepal na čelo :) V wildlife parku jsme si mohli pohladit klokany, vyfotit se z koalou a vidět tasmánského čerta. Prostě zvířecí ráj. Zítra už vyrážíme směr sever na Brisbane přes klokaní rezervaci kde jich jsou stovky, tak se těšíme.

Dnes je Silvestr a my se jdeme zmáčknout mezi tisíce lidí na nábřeží naproti opeře. To znamená vybojovat si malé místečko a 12 hodin sedět na zadku. Ale je to jen jednou za život. Tak šťastný Nový rok, ať se 2015 povede!

...sezení na betonu celý den se vyplatilo a my měli nádherný výhled na největší ohňostroj na světě. Ve 12 hodin bylo místa plno, ve tři hodiny už byla nejlepší místa pryč a před půlnocí už byli lidi ochotní skákat pod nás do křoví, aby něco viděli. Celá show trvala 13 minut a nevěděli jsme kam se dívat dřív. Až se dostaneme na dobrou wifi, tak vložím video z Gopro.