Las Vegas, baby!

Tohle město zábavy vás vtáhne a už nepustí. Můžete sázet 24hodin denně, opíjet se, navštěvovat show od striptýzu až po vystoupení Davida Copperfielda, obdivovat luxusní hotely, zajít do kina, potetovat se, nechat se oddat přímo Elvisem za 299dolarů ve Wedding chapel (zavírají ve 4 odpoledne, takze noční opilecké obřady z amerických filmů bohužel nejdou), skočit z 340 metrů vysoké Stratosphere sky jump, vylézt na Eiffelovu věž, projet se gondolou u hotelu Venetian, tancovat na ulici nebo jen tak ležet uprostřed chodníku - nic není nemožné! 

Zahalené do zvlaštní písčité mlhy nás město přivítalo po několika hodinách jizdy prérií a pouští, najednou se z ničeho vynoří a clověk se nestačí divit. Přes den panuje pohoda a klid, před setměním se proslulá hlavní třída Strip probudí, začnou proudit tisíce turistů a město se rozzáří. Vybrali jsme si levnější hotel 10min od Stripu a dobře jsme udělali - ve znamých hotelech přímo tam se těžko někdo vyspí (pokud jde vůbec spát a tráví v Las Vegas jen víkend). Takže my si užívali klid hotýlku v italském stylu se zahradou a bazénem a večer vyráželi zkoušet štěstí. Několik hodin denně jsme strávili u hry Blackjack, ale to, co jsme první večer vyhráli, jsme druhý den zase prohráli. A tak to tady chodí - ukřičení lidé, kterým se sypou tisíce dolarů z automatu, jsou opravdu jen ve filmech:)  A alkohol taky není nejlevnější pokud nesázíte. Co opravdu stoji za to je fontána u hotelu Bellagio, která večer každých 15minut předvádí užasnou synchronizací hudby, vody a světla. A pokaždé jinak!  A také nákupy, známé značky jsou tu několikanásobně levnější než u nás. Ovšem ne pro někoho, kdo nemá v kufru už ani centimetr místa:) 

Co jsme si ovšem nenechali ujít, byl let helikoptérou do Grand Canyonu a nad Las Vegas při západu slunce. Dvouhodinový let mě nejdříve maličko děsil, když jsem viděla,  jak je helikoptéra pro 7 lidí ve skutečnosti malá a při vzletu nestabilní, ale po chvili jsem se Tomáše pustila a let si užívala. Přeletěli jsme obří přehradu Hoover dam a za půl hodiny přistáli přímo v kanoňu u Colorada, kde nás čekalo malé občerstvení. To ticho a západ slunce je nezapomenutelný zážitek! Pilot Mike byl moc fajn a bylo vidět, jak svojí prací žije - komu by se taky nelíbila;) Před námi letěla i nevěsta s ženichem - za tučný příplatek si tu můžete zařídit i svatbu a ve svatebních šatech se nechat oddat přímo v kaňonu. Originálnější než v kapli od Elvise;)

Tři dny na tomhle bláznivém místě vážně stačí a my se vydáváme do Death Valley zase trochu užít divočiny. V nejníže položeném a nejteplejším místě, kde v létě bývá nebezpečných 46stupňů, je přijemně teplo a prázdno. Děsivě krásné místo, rozlehlý kaňon obklopený horami, nikde nic kromě solných jezírek ( co v něm dělala kachna vážně nechápeme:) a pár písečných dun. Tady by opravdu nikdo nechtěl zůstat. A tak pokračujeme dál. Už jsme dva týdny na cestě a mě to připadá jako dva měsíce.