Dva dny v poušti

Joshua tree - 321tisíc hektarů vyprahlé pouště, obřích kamenů, zvláštních tvarů a chlupatých stromů Jozuových. V návštěvnickém centru jsme byli upozorněni na lezoucí tarantule na silnici a zvesela se vydali na dvouhodinovou projížďku parkem. Tarantule jsme bohuzel nepotkali, zato pouštní lišku ano procházela se po silnici a nechápavě na nás koukala. Na vyhlídce Keys views jsme zůstali stát ohromení nad velikostí a prázdnotou parku dokud nás nevyhnala zima. S pár metry výšky se tady citelne ochladí a dole se už zase můžeme koupat v bazénu pod palmama. 

Palm Springs je pohodové luxusní městečko, kam dříve jezdili na dovolenou Elvis nebo Sinatra, a není se čemu divit - uprostřed poustě pod obrovskou horou stojí kasina, golfová hřiště a hotely s bazény. Město nas přivítalo vánoční výzdobou na hlavní třídě s plakáty na bližící se gay parade. Po několika hodinách v autě a návštěvě Desserts outlet ( tolik slev a člověk si nemůže nic koupit, protože to nemá kam zabalit!:( ) jsme radi skočili do vyhřívaného bazénu v dvouhvězdičkovém hotelu za pár dolarů. Prostě ráj! 

Dnes jsme z vyprahlé Kalifornie překročili hranici zalesněného státu Arizona, vyfotili se na známé Road 66 a přespáváme 1km od Grand Canyonu. 7 hodin v autě by za normálních okolností byla nuda, ale tady se krajina každou hodinu mění a je na co se dívat. Tomáš si řízení vyloženě užívá, tempomat na 60mil/h, zatáčka jednou za 50mil a litr benzínu za dvacet korun. Já hledám koně a zatím je to jen samá kráva. Jo a kousek od hotelu hoří, podle američanů je ale everything alright;)

Cesta kolem světa Váchalovi